Zelf verantwoordelijkheid nemen

Persoonlijk leiderschap

Aan het roer staan van je eigen werk en leven

 

logo Petta Coaching en advies
Annelies van Schaik

Hoe kom je meer in je kracht? Waar krijg je energie van? Hoe kun jij invloed hebben op wat er gebeurt?

Hoe ga je als professional of leidinggevende aan het roer staan van je eigen werk en leven? Hoe kun je invloed uitoefenen op jezelf, op de situatie, op de ander, op hoe jij je voelt en op de keuzes die je maakt?

Je denkt vaak dat het aan de situatie of aan de ander ligt en dat jij er niets aan kunt doen. Of je denkt “zo ben ik nou eenmaal” of “ze zullen wel denken dat ik ……”

Maar is dat wel zo? Hoe kun je er óók mee omgaan?

Wat verandert er dan? Word je er gelukkiger van?

Als je persoonlijk leiderschap verder ontwikkelt en verantwoordelijkheid neemt om zelf iets van je werk en leven te maken, dan zal dit zeker helpen! Hierbij kan het gaan om vragen als:

 • Ik heb snel conflicten met mensen. Hoe kan ik dit verbeteren?
 • Ik kom constant tijd tekort en sta onder druk. Hoe kan ik hiermee omgaan?
 • Ik voel me niet altijd gezien en gehoord. Wat kan ik daaraan doen?
 • Ik sla soms door in mijn enthousiasme of doelgerichtheid. Hoe kan ik dit leren doseren?
 • Mijn werk kost me veel energie. Wil ik dit nog? Of moet ik het anders aanpakken?
 • Hoe verbreek ik de vicieuze cirkel waarin ik zit?

Ik heb vele jaren ervaring met het ontwikkelgericht begeleiden van mensen en organisaties. En zet mijn kennis en ervaring graag in als jouw sparringpartner.

Een passend, doelgericht en effectief coachtraject

kunstobject mensfiguur

Wat kun je verwachten?

Coaching is maatwerk. Daarom hecht ik veel waarde aan een gedegen kennismakings- en intakegesprek als basis voor een passend, doelgericht en effectief coachtraject.

Na een vrijblijvend kennismakings- en intakegesprek van ongeveer 1,5 à 2 uur bepalen we of we met elkaar aan het werk kunnen gaan. We stellen de coachdoelen vast en bespreken de aanpak en kosten.

Coaching gaat voor mij over het vergroten van zelfinzicht, zelfbewustzijn en zelfsturing. We zoeken de aanpak die bij jou past. Dan is het duurzaam en effectief en voelt het niet als een “kunstje”.

We gaan in gesprek: vaak aan de hand van praktijksituaties die je zelf inbrengt, met (reflectie)oefeningen, actief (rollen)spel en via andere methodieken. Dit gebeurt altijd in onderling overleg, passend bij de situatie en bij jou als persoon.

Wat anderen over mij zeggen

“Annelies is reflecterend, vol aandacht, integer en werkt naar de doelen toe. Ze heeft er enorm aan bijgedragen om dichter bij mezelf te komen en erachter te komen wat ik graag wil in plaats van wat ik kan. Annelies is een heel fijn persoon.” – HR Manager internationaal bedrijf

“Prettige, heldere, scherpe en doorvragende aanpak van Annelies dwingt me tot dieper nadenken en stimuleert (zelf)reflectie” – Senior-Beleidsmedewerker Overheid

Wat breng ik mee

 • Leiderschap over mezelf. Diverse malen moest ik in het buitenland mijn plek en werk vinden, ook bij terugkomst in Nederland. Dit leidde in 2010 tot het starten van mijn eigen onderneming.
 • Ontwikkelgericht werken met mensen in binnen- en buitenland. In overheid, bedrijfsleven, non-profit en not for profit sector.
 • Advisering en begeleiding van organisaties in samenwerking, leiderschap, interne communicatie, draagvlak, betrokkenheid en zeggenschap van medewerkers,
 • Relevante scholing: Interventiekunde, Executive coaching, Teamcoaching, Management en beleid en een Agogische opleiding als basis.
 • Een breed scala aan gevolgde cursussen en trainingen in coachingsmethodieken, waaronder Voice dialogue, Speels coachen, Mindfulness in coaching en Loopbaancoaching.

Bewuste en van binnenuit gemotiveerde keuzes voor persoonlijke ontwikkeling en loopbaan kun je alleen maken vanuit zelfinzicht en zelfbewustzijn.

Kennis maken? Maak meteen een afspraak.

Neem vrijblijvend contact op voor een kennismakingsgesprek. Samen kijken we wat ik voor jou of je organisatie kan betekenen. Bel me direct op 06 141 50 541 of mail me via info@petta.nl. Of laat hieronder een bericht achter.