Loopbaanadvies

Je hebt een baan maar je bent niet tevreden en merkt dat je motivatie minder wordt, of je dreigt je baan te verliezen. Je wilt de balans opmaken over vragen als:

  • “Waar sta ik nu en hoe wil ik verder?"
  • "Door alle veranderingen in de organisatie is mijn werk ook veranderd. Doe ik nog wel het werk dat bij mij past?"
  • "Alles kabbelt zo door, maar wil ik zo door gaan tot mijn pensioen?”
  • "Mijn functie gaat verdwijnen. Dit is het moment om te kijken hoe ik verder wil met mijn loopbaan."

Wat de aanleiding ook is, je wilt echt eens gedegen nadenken over jezelf en je toekomstige loopbaan. “Wie ben je, wat kun je, waar krijg je energie van, welk type functie past daar bij, welke werkomgeving en welk type organisatie?” Met dit soort vragen ga je via een gefaseerd en gestructureerd individueel proces aan de slag. Je kunt vervolgens, op basis van de verworven inzichten, bewuste keuzes maken voor de toekomst.

Als je wilt, kan ik je verder begeleiden richting de arbeidsmarkt via arbeidsmarktoriëntatie of een outplacementtraject. 

 Arbeidsmarktbegeleiding

Een loopbaanadviestraject kan worden uitgebreid met oriëntatie op en begeleiding naar de arbeidsmarkt. Hierbij gaat het niet alleen om het maken van een goed cv en het schrijven van sollicitatiebrieven, maar ook om het benutten en uitbreiden van je netwerk, het voeren van netwerkgesprekken, het voorbereiden en eventueel oefenen van sollicitatiegesprekken.

 

Neem contact op

Outplacement

Kies je voor een outplacementtraject, dan kan ik je begeleiden van werk naar werk. Een outplacementtraject is een compleet begeleidingstraject, dat op maat en in onderling overleg wordt samengesteld. Meestal bestaat het uit loopbaancoaching, arbeidsmarktbegeleiding en ontwikkelgerichte coaching. Het is een intensief en volledig begeleidingstraject waarin we doen wat nodig en gewenst is. Vaak begint het met wekelijkse gesprekken die gaandeweg minder frequent worden. Hoe zo'n traject er precies uitziet, wordt op maat, naar behoefte en in onderling overleg bepaald.