Versterken van je effectiviteit als leider

Leiderschaps­coaching voor leidinggevenden

De goede dingen doen, op het juiste moment, met de juiste toon.

 

 
logo Petta Coaching en advies

Weet jij wat jouw team van je vindt?
Hoe ze zich voelen als je de ruimte binnenkomt?

Dit zegt namelijk veel over jouw kwaliteit als leider. Behoor je tot de meest effectieve leiders of valt er nog wel iets te verbeteren? Jij maakt het verschil! Je speelt een belangrijke rol in het werkplezier, de effectiviteit en de kwaliteit van het functioneren van de medewerkers en de organisatie.

Voor wie
Je bent directeur, MT-lid of hebt een andere leidinggevende functie én je wilt effectiever worden in je leiderschap. Leiderschap over jezelf, in relatie tot je medewerkers, je naaste collega’s, de organisatie en als cultuurdrager en organisator.

Wie is jouw klankbord?
Sommige zaken kun je niet bespreken met je team, je leidinggevende of andere collega’s. Daarom is het goed om een onafhankelijk klankbord te hebben. Een sparringpartner, met wie je je ervaringen, gedachten en gedrag kunt bespreken. Iemand die doorvraagt, die je feedback geeft en die je in de spiegel laat kijken.

Leidinggeven in coronatijd
Hoe doe je dat, leidinggeven in crisis­tijd en in veel gevallen op afstand? Dit roept allerlei specifieke vragen op voor jou als leidinggevende, maar ook voor jou persoonlijk. Het vraagt om duidelijk leiderschap met heldere communicatie, oplossings­gerichtheid en nog meer oog voor het welbevinden van je team.

Je vraagt je misschien af…

 • Hoe je medewerkers en jezelf gemotiveerd en betrokken kunt houden?
 • Hoe je iets tot een gezamenlijk probleem kunt maken in plaats van jouw probleem?
 • Hoe je relaxter kunt omgaan met je grote verantwoordelijkheidsgevoel?
 • Hoe je meer zelfvertrouwen kunt ontwikkelen in je rol als leidinggevende?
 • Hoe je meer invloed kunt krijgen in het MT en de organisatie?
 • Hoe je je minder dominant kunt opstellen en anderen meer ruimte kunt geven?
 • Hoe je in je resultaatgerichtheid meer oog kunt hebben voor de menselijke kant van de medewerkers, ook als de druk hoog is?
 • Wat je volgende stap in je loopbaan kan zijn?

Ik heb vele jaren ervaring met het ontwikkelgericht begeleiden van mensen en organisaties. En zet mijn kennis en ervaring graag in als jouw sparringpartner.

Een passend, doelgericht en effectief coachtraject

boeken / vakliteratuur

Wat kun je verwachten?

Coaching is maatwerk. Daarom hecht ik veel waarde aan een gedegen kennismakings- en intakegesprek als basis voor een passend, doelgericht en effectief coachtraject.

Na een vrijblijvend kennismakings- en intakegesprek van ongeveer 1,5 à 2 uur bepalen we of we met elkaar aan het werk kunnen gaan. We stellen de coachdoelen vast en bespreken de aanpak en kosten.

Coaching gaat voor mij over het vergroten van zelfinzicht, zelfbewustzijn en zelfsturing. We zoeken de aanpak die bij jou past. Dan is het duurzaam en effectief en voelt het niet als een “kunstje”.

We gaan in gesprek: vaak aan de hand van praktijksituaties die je zelf inbrengt, met (reflectie)oefeningen, actief (rollen)spel en via andere methodieken. Dit gebeurt altijd in onderling overleg, passend bij de situatie en bij jou als persoon.

Wat anderen over mij zeggen

“Vakkundig en rustig opbouwend naar wat nodig is. Aandachtig en betrokken. Raak. Gefocust. En tegelijk veilig en open. Zo heb ik Annelies ervaren.” – Manager Consultancybureau

“Haar coachstijl is rustig, luisterend, spiegelend/confronterend, ook adviserend en ondersteunend/richting gevend in conclusies en waarnemingen m.b.t. zelfinzichten. Ik geef haar een 10 als coach!” – International Manager

Wat breng ik mee

 • Leiderschap over mezelf. Diverse malen moest ik in het buitenland mijn plek en werk vinden, ook bij terugkomst in Nederland. Dit leidde in 2010 tot het starten van mijn eigen onderneming.
 • Ontwikkelgericht werken met mensen in binnen- en buitenland. In overheid, bedrijfsleven, non-profit en not for profit sector.
 • Advisering en begeleiding van organisaties in samenwerking, leiderschap, interne communicatie, draagvlak, betrokkenheid en zeggenschap van medewerkers,
 • Relevante scholing: Interventiekunde, Executive coaching, Teamcoaching, Management en beleid en een Agogische opleiding als basis.
 • Een breed scala aan gevolgde cursussen en trainingen in coachingsmethodieken, waaronder Voice dialogue, Speels coachen, Mindfulness in coaching en Loopbaancoaching.

Leiders zijn mensen die invloed hebben in een organisatie, die het verschil kunnen maken en een goed werkklimaat voor medewerkers kunnen creëren.

Maar die het ook vreselijk kunnen verpesten, zodat medewerkers er letterlijk ziek van kunnen worden.

Kennis maken? Maak meteen een afspraak.

Neem vrijblijvend contact op voor een kennismakingsgesprek. Samen kijken we wat ik voor jou of je organisatie kan betekenen. Bel me direct op 06 141 50 541 of mail me via info@petta.nl. Of laat hieronder een bericht achter.