logo Petta Coaching en advies

Annelies van Schaik

Zorgvuldigheid, integriteit en respect zijn voor mij belangrijke kernbegrippen in coaching.

Ik werk doel- en resultaatgericht. Tijdens een kennismakings- en intakegesprek bepalen we samen wat het doel en beoogde resultaat is en hoe we daaraan gaan werken.

Afhankelijk van de vraag, de persoon of organisatie en de situatie waarin deze zich bevindt, maak ik gebruik van diverse methodieken en instrumenten, altijd met het vooraf gestelde doel, en het beoogde resultaat voor ogen. Hierdoor is er altijd sprake van maatwerk.

Coachstijl

Mijn brede werk- en levenservaring in zowel de profit als non-profitsector, in binnen- en buitenland, hebben mij gevormd als mens en als coach. Hierdoor zijn mijn persoonlijke “antennes” sterk ontwikkeld en werk ik met open vizier. Vanuit mijn levenservaring, mensenkennis, betrokkenheid en inlevingsvermogen voel ik snel aan waar het werkelijk om gaat en wat op dat moment werkt en nodig is.

Coachen zit mij in de genen. Mijn coachstijl zou je als “naturel” kunnen bestempelen en kenmerkt zich door openheid, echtheid en betrokkenheid. Het vergroten van zelfreflectie, zelfinzicht en zelfsturing staat centraal. Hierbij maak ik, indien passend en gewenst, graag gebruik van actieve, ervaringsgerichte werkvormen.

Wat betekent Petta?

Petta is de bedrijfsnaam van mijn coachpraktijk in Leiden en Amsterdam en staat symbool voor mijn internationale ervaring. In Bolivia reed ik in een Volkswagen Kever die daar een Petta werd genoemd. Hij had een krachtige motor en bergopwaarts reed ik iedereen voorbij. Petta vond ik altijd lekker pittig en eigenwijs klinken. Daarom staat Petta voor mij ook symbool voor kracht en eigenzinnigheid, maar ook voor eenvoud.

Annelies van Schaik in Latijns Amerika

Loopbaan 

Mijn loopbaan heeft zich tot nu toe afgespeeld in Nederland en Latijns-Amerika. In Guatemala en Bolivia was ik organisatie­adviseur voor ontwikkelings­­organisaties en supervisor voor Nederlandse studenten in Midden-Amerika. In Nederland was ik respectievelijk agogisch werker, projectleider en senior-adviseur Human Resource Development. Sinds 1996 ben ik hoofd­zakelijk werkzaam als (loopbaan)adviseur en coach.

Opleiding tot Executive Coach en Interventie­kunde

Via trainingen, cursussen en opleidingen ben ik me altijd verder blijven ontwikkelen. Na de opleiding tot Executive Coach in 2009 ben ik begin 2010 als zelfstandig coach gestart met Petta Coaching & Advies.

Laatst genoten cursussen zijn onder meer Masterclass Voice dialogue, Voice drama, Team­coaching, Intervisie­coaching, Mindfulness in coaching. Mijn opleiding Interventie­kunde en senioriteit zet ik nu specifiek in voor leiderschaps­­coaching en organisatieadvies.

Uitgangspunten

Leiders zijn van wezenlijk belang voor medewerkers en organisatie. Zij maken het verschil in de effectiviteit van de organisatie, het werkklimaat en de betrokkenheid van de medewerkers. Veel leiders zijn echter aantoonbaar ineffectief. Dit kan leiden tot problemen bij medewerkers en de organisatie. Coaching helpt dit voorkomen!

Wanneer mensen het werk doen dat bij hen past, waarin ze zich prettig en gerespecteerd voelen en waarin ze hun kennis, vaardigheden en kwaliteiten kunnen benutten en ontwikkelen, dan is dit niet alleen stimulerend en motiverend voor henzelf, maar ook voor de organisatie als geheel. Zo komen persoonlijke ontwikkeling en organisatie­ontwikkeling samen. Leiders hebben hier een belangrijke rol in.

Bewuste en van binnenuit gemotiveerde keuzes voor persoonlijke ontwikkeling en loopbaan kun je alleen maken vanuit zelfinzicht en zelfbewustzijn. Zo ontwikkel je persoonlijk leiderschap en word je regisseur van je eigen leven en loopbaan.

NOBCO EIA-senior-practitioner logo

Ik heb het keurmerk “NOBCO/EMCC Senior Coach” en ben aangesloten bij de Nederlandse Orde van Beroepscoaches (NOBCO) en het European Mentoring & Coaching Council (EMCC). Hiermee volg ik de ethische gedragscode en voldoe ik aan de eisen van Permanente Educatie en intervisie.

Samen­werkings­partners

Toos Sax van der Weijden van Explorans

Samenwerking in Dynamische Intervisie.
www.explorans.nl 

Ghislaine Peters van Peters Organizing

Samenwerking in organisatie­advies, interventie­kunde, proces- en team­begeleiding in organisaties.
www.petersorganizing.nl

Sylvia Melzer

Samenwerking in teamcoaching en training.
www.sylviamelzer.nl 

Wil je ook verandering aanbrengen?

Neem vrijblijvend contact op voor een kennismakingsgesprek. Samen kijken we wat ik voor jou of je organisatie kan betekenen. Bel me direct op 06 141 50 541 of mail me via info@petta.nl. Of laat hieronder een bericht achter.